Борисов: Имаме някои забележки по бюджета, но няма да го критикувам

Борисов: Имаме някои забележки по бюджета, но няма да го критикувам

стоп кадър

A A+ A++ A

Според мен е редно Асен Василев да дойде и първо да ни запознае, да каже какво мисли, защо го мисли, и ако го подкрепяме, защо го подкрепяме. Така че сега коректно няма да го критикуваме бюджета, имаме забележки по него, има сектори, които се вълнуват от този бюджет, но според мен липсата на коалиционно споразумение - механизъм, изисква първо да разговаряме с него, ако може да се отстранят забележките - да ги отстраним, и след това да понесем заедно отговорност по този бюджет". Това коментира от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той коментира и избора на Илиана Иванова за еврокомисар. "Позицията на ГЕРБ за РС Македония, Украйна, законите на Крум Зарков се оцени високо в Брюксел и за това се даде път на нашия кандидат за еврокомисар да отиде в Европейския парламент. Тя все още не е избрана, трябва да отиде на разговор", заяви Борисов.

"Да поздравим Илиана Иванова за това, че Урсула фон дер Лайен я предпочете за следващ български еврокомисар. Това, че имахме втори кандидат в лицето на г-н Лорер, показва България колко много потенциал има за тези изисквания", допълни той.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници