Тръмпп зове: В САЩ да не бъдат пускани "комунисти" и "марксисти"

Тръмпп зове: В САЩ да не бъдат пускани "комунисти" и "марксисти"
A A+ A++ A

Доналд Тръмп обяви ново предложение за регулиране на имиграцията в САЩ - забрана да се допускат в страната "комунисти" и "марксисти", предаде Асошиейтед прес.

Бившият президент републиканец, който издигна кандидатурата си и за вота през 2024 г., заяви в събота, че ще използва "раздел 212 (е) от Закона за имиграцията и националността", за да "нареди на моето правителство да откаже влизането на всички комунисти и всички марксисти".

Изявлението напомня за забраната на Тръмп влизане в страната на пътуващите от няколко предимно мюсюлмански държави по време на първия му мандат, която беше остро критикувана като антимюсюлманска и в крайна сметка отменена от президента Джо Байдън.

"Тези, които идват, за да се наслаждават на страната ни, трябва да обичат страната ни", заяви Тръмп по време на речта си на конференцията на Коалицията за вяра и свобода във Вашингтон и добави: "Ще държим чуждите, мразещи християните комунисти, марксисти и социалисти далеч от Америка."

Той също така каза, че трябва да има "нов закон", който да се отнася до комунистите и марксистите, израснали в Америка, но не уточни какво ще включва той.

Предложението на бившия президент повдигна и въпроси за това дали един действащ от десетилетия закон действително може да се използва за забрана на достъпа на всички комунисти или марксисти имигранти в САЩ, как би се прилагало това и защо Тръмп е толкова фокусиран върху тези политически теории в страна, в която малко жители ги подкрепят.

В имиграционното законодателство на САЩ се казва, че всеки имигрант, "... който е или е бил член или е свързан с комунистическа или друга тоталитарна партия (или нейно подразделение или филиал), местна или чуждестранна, не може да бъде допуснат". Тези лица не могат да бъдат натурализирани или да получават зелени карти, макар че са предвидени и някои изключения.

Произходът на това правило датира от 1918 г., когато правителството на САЩ започва да се притеснява от "външните заплахи на анархизма и комунизма", според наръчника на Службата за гражданство и имиграция на САЩ.

БТА

#Доналд Тръм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници