Кремъл не знае къде се намира Пригожин

Кремъл не знае къде се намира Пригожин

стоп кадър

A A+ A++ A

Кремъл заяви днес, че не разполага с информация за местонахождението на лидера на наемническата група "Вагнер" Евгений Пригожин, който в събота вдигна бунт в знак на протест срещу лошото според него провеждане на военните операции в Украйна, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

Съгласно условията на споразумението, което сложи край на метежа, Пригожин получи разрешение да се премести в Беларус, а на бойците му беше дадена възможност да се присъединят към редовните въоръжени сили на Русия или да отидат в съседната държава заедно с него.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви на редовния си всекидневен брифинг, че споразумението за прекратяване на бунта се изпълнява и че президентът Владимир Путин винаги държи на думата си. Той каза, че не знае колко бойци на "Вагнер" ще подпишат договори с министерството на отбраната след сделката.

Песков заяви също, че не е съгласен с "псевдоспециалистите", според които метежъг през уикенда е разклатил позицията на президента Владимир Путин.

За момента няма предпоставки за мирни преговори между Русия и Украйна, каза още говорителят на Кремъл.

Той заяви това в коментар на твърденията на германски медии, че такива разговори може да започнат следващия месец.

Москва е казвала, че при евентуални мирни преговори трябва да се вземат предвид "новите реалности", като имаше предвид, че Киев трябва да признае обявената през септември анексия от Русия на четири украински области. Украйна и Западът обаче отхвърлят това условие. Киев заяви, че няма да преговаря с Москва, докато и последният руски войник не напусне Украйна, отбелязва Ройтерс.

#Евгений Пригожин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници