Проф. Слатински: Путин и Хитлер си приличат, но свръхстрахливият Владимир не е постигнал и 1/100 от това, което е успял Адолф

Проф. Слатински: Путин и Хитлер си приличат, но свръхстрахливият Владимир не е постигнал и 1/100 от това, което е успял Адолф
A A+ A++ A

Професор Николай Слатински разбуни духовете със свой пост във Фейсбук, в който сравнява Путин с Хитлер. Известният общественик изтъква и редица разлики между двамата, които хич не са в полза на настоящия обитател на Кремъл.

ЕТО КАКВО НАПИСА НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ:

НИКОГА!

Мнозина (аз също) сравняват Путин с Хитлер.

Да, и двамата са политически чудовища, диктаторски психопати, геостратегически циклофреници и геополитически маниаци.

И двамата са виновни за ужасни престъпления и ще останат в Историята като брутални мерзавци.

И все пак между тях има и огромни разлики.

Хитлер е изключителен държавник, постигнал удивителни чудеса в икономиката, инфраструктурата, ръста на жизнения стандарт, изкореняване на безработицата, изграждане на уникална военна промишленост и супермодерна и потресаващо мотивирана и безпрецедентно надъхана армия.

Путин не е постигнал и 1/100 от всичкото това.

Той прахоса трилиони, дошли му наготово от енергийните ресурси на Русия. Икономиката е аналогова, инфраструктурата - разпадаща се, жизненият стандарт е нисък, има до 15% скрита безработица, военната промишленост произвежда изостанали от времето платформи и оръжия, а всеки нов неин продукт е с почти непреодолими технологични дефекти, за армията му да не говорим - пълен провал, единствените ѝ успехи са от ЧВК "Вагнер" - банда отвратителни главорези, които са или патологични криминални престъпници, или изпечени бандити-професионалисти, мърсували и убивали в Африка, Азия и Латинска Америка.

И още една разлика има - в смелостта им. Единият е храбър фюрер на държава, народ, общество и граждани; другият е страхлив и низък мафиот - бос на организирана престъпна група, стиснала за гушата Русия.

Хитлер остава до последната си секунда в своя бункер в Берлин и се самоубива, като едновременно счупва със зъбите си ампулата цианкалий и се прострелва със своя "Валтер" в дясното слепоочие. А да напомня, че преди това сключва брак с Ева Браун, която се самоубива с цианкалий заедно с него.

Путин го видяхме каква безсрамна трепетлика е - при първата малко по-напрегната ситуация избяга подло като последен страхопъзльо от своя московски бункер колкото се може по-надалеч. Жалък нещастник, шантажиращ света с ядрена бухалка и дърпащ Русия заедно със себе си в пропастта.

Никога толкова свърхстрахлив човек не е имал толкова много власт и толкова страшни средства да предизвика катастрофа ако не в глобален или континентален, то поне в регионален и национален мащаб. Никога!

#Адолф Хитлер #Владимир Путин #Николай Слатински

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници