Владислав Панев: Със сигурност ще имаме сериозна битка с ГЕРБ за София

Владислав Панев: Със сигурност ще имаме сериозна битка с ГЕРБ за София

фейбук

A A+ A++ A

Със сигурност ще има сериозна битка между ПП-ДБ и ГЕРБ за София по време на местните избори - това заяви в "Още от деня" депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев.

"Нормално е две различни политически сили да бъдат опоненти в местните избори и не бива да поставяме в един коловоз управлението на София и на останалите общини с управлението на държавата. Философията на двете управления е тотално различна".

Панев нито отрече, нито потвърди, че Васил Терзиев ще е общата кандидатура на ПП, ДБ и "Спаси София" за кмет на столицата. Номинацията ще бъде официално обявена утре.

"Той би бил една много подходяща кандидатура с оглед неговия опит в света на бизнеса. Новината е, че ще е обща кандидатура на ПП, ДБ и "Спаси София", така че наистина един много широк фронт. Убеден съм, че той би бил печеливш за бъдещето на нашия град".

От думите му се разбра, че е вероятно лидерът на "Спаси София" Борис Бонев да бъде водач на листата за общински съветници и евентуално номиниран за председател на Столичния общински съвет.

Според Панев печелившата формула би била ПП-ДБ да номинират общи кандидати и за другите общини, но това тепърва ще се решава.

Срещата между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС днес е била на тема конституционна реформа и Владислав Панев се надява до седмица-две да има обща позиция по темата. Той самият не е участвал в срещата, но коментира изказването на Десислава Атанасова за присъствието на неоторизирани лица с думите, че министърът на правосъдието е бил там.

На въпрос защо Лена Бориславова участва в срещите за конституционна реформа, макар да не е депутат, отговори:

"Тя е юрист, на когото нашите колеги от ПП-ДБ очевидно имат доверие, затова е нормално тя да участва в такива срещи. То не е въпрос само на статут, но и на експертиза".

Общата посока, в която се мисли, е ясна - намаляване правомощията на главния прокурор и преструктурирането на ВСС, посочи Владислав Панев.

#владислав панев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници