Борисов възмутен от ПП-ДБ: Изчегъртан е всеки, който е бил близък до ГЕРБ!

Борисов възмутен от ПП-ДБ: Изчегъртан е всеки, който е бил близък до ГЕРБ!

стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

A A+ A++ A

Приключи националното съвещание във Велико Търново с участието на общински кметове на ГЕРБ, областни координатори, депутати и Изпълнителната комисия на партията.

Ние сме най-прогнозируемата европейска партия в България. Така започна речта си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред кметовете. Във всички случаи това, което се случва в Русия в момента, е гражданска война, метеж и е изключително опасно. Така коментира настоящата ситуация в Русия с частната армия - "Вагнер". „Вагнер“ започна сваляне на военното командване на руската армия, като взеха контрола над град Ростов на Дон. Те вече са във Воронеж, на 500 км от Москва. Там, както и в цялата Московска област, бе обявен "извънреден режим", напомня "24 часа".

"Помня, когато влизахме в Кюстендил, Видин, местните организации ме молеха да не говоря срещу Путин, Русия, защото българите не обичат войната. Защото имаме отношение към Русия. Аз тогава ви казах: Докато нямаше война, ние сме водили най балансираната политика. В момента, в който Руската федерция нападна Украйна, ние имаме само едно място и това е на страната на евроаталнатическата общност и не можем да подкрепим агресията. Много хора от партията ни упрекнаха. Що е то частна армия която напада и убива украински граждани, едновременно с руската армия. Когато това стана факт, нашата партия постави украинското знаме в централа и стои до ден днешен. Колко повече беше рисковано това, защото проруските сили възмажаха, ние още по силно затвърждавахме нашето членство в Европа", заяви Борисов.

Тези са само на 4, 500 км, въоръжени професионалисти, убийци.

Той призова нашите служби да са много внимателно и да следят ситуацията в Русия.

Няма град, в който ГЕРБ да не е направил нещо хубаво. За София даже ще ми отнеме повече от час да говорим, заяви Борисов.

По темата за условията на ПП, Борисов коментира: Те си назначават министрите, зам. министрите, без изобщо да ни питат. Но те си ги назначават, защото химикалът е у Денков. Надолу поголовно подменят всички, без това никъде да е описано в декларацията. А ни поставят 7 нови условия. Ами да си направим споразумение като в Германия - няколкостотин страници" И добави: Аз с моя опит го разбирам така, че те вече разбраха, че както работи Европа, трябва да работи и България. Това става чрез коалиции. Трябва да има подписан документ и в него ще е записано и ще знаем какво ще правим. Писмен документ, както е в Германия и Нидерландия",

Борисов възмутено разказа за разговор с министъра на спорта Димитър Илиев от ПП, който признал, че обещал на дипломната си ръководителка да я назначи за заместник.

"Изчегъртан е всеки, който е бил близък до ГЕРБ. В същото време в парламента сме в пълна изолация. Ами добре, свалете го това правителство - пак да няма парламент. С две думи: Хубаво е малко да се успокоят", каза Борисов за партията на Продължаваме промяната.

Лидерът на ГЕРБ разсмя кметовете със заявлението, че Делян Добрев продължава да клати финансовия министър. Призова за повече компромиси и от двете страни на коалицията. Заяви, че според ПП, ако ГЕРБ не са съгласни с ПП-ДБ, значи че са със ДПС и Възраждане. А според Борисов "Продължаваме промяната" се страхуват Възраждане".

"Извинявам се, че цитирах смс, той не беше към мен, а към Деси. На мен ми се видя заплашителен и затова избухнах. Извинявам се на г-жа Бориславова", призна лидерът на ГЕРБ по повод вчерашното му изказване за получено съобщение с цел заплаха.

#Бойко Борисов #национално съвещание #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници