Десислава Атанасова отвърна на ултиматума на ПП-ДБ

Десислава Атанасова отвърна на ултиматума на ПП-ДБ

Стоп кадър/бТВ (архив)

A A+ A++ A

Започна националното съвещание във Велико Търново с участието на общински кметове на ГЕРБ, областни координатори, депутати и Изпълнителната комисия на партията.

Десислава Атанасова коментира поставените въпроси и ултиматум от ПП-ДБ от вчера. Тя заяви, че спазват ангажиментите си.

"От вчера се появяват някакви ултиматуми. Длъжна съм да кажа, че ние спазваме вече обявената обща законодателна програма. Държа да кажа, че тя е в 25 точки, поели сме ангажимент", заяви Атанасова.

"Напускането, липсата на разговор и липсата на диалог не е връщане на парламентаризма. Искаме диалог и яснота как ще работим заедно и дали ще работим заедно. Ултиматумите и условията за нас са част от една игра. Ние в подобни неща не участваме", заяви председателката на парламентарната група на ГЕРБ, цитирана от "24 часа".

В петък от ПП-ДП настояха писмено да бъде потвърдена подкрепата за договорената между първите две формации законодателна програма. Вчера Кирил Петков постави седем условия на ГЕРБ, за да продължи реформаторската програма. Сред тях са пътна карта за съдебната реформа, общ проектозакон за антикорупционната комисия, преработване на Изборния кодекс и синхрон в определянето на регулаторните органи.

Велико Търново е това, което и ние от ГЕРБ искаме да отстояваме за България - традиция, култура, дух, държавност и обединение. Искам да кажа че с проф. Денков работим добре, конструктивно и има диалог, заяви Мария Габриел на националната среща на кметовете. И продължи:

"ГЕРБ е национално отговорно партия. България има спешни задачи - Шенген, Плана за възстановяване, инвестиции във всяко едно населено място. Затова сме и подкрепили това правителство, за да работим. Изискваше се смелост и мъдрост - това и олицетворява лидера ни Борисов.

Повече от всякога ще бъдем тук, за да работим за национално отговорен дневен ред. Всеки опит дневният ред да бъде подменен с личен или с користни цели, ще бъде критикуван."




#Десислава Атанасова #ГЕРБ #Национално събрание #национално съвещание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници