Кремена Кунева сравни Васил Терзиев с Кристиян Таков и каза защо го подкрепя за кмет на София

Кремена Кунева сравни Васил Терзиев с Кристиян Таков и каза защо го подкрепя за кмет на София
A A+ A++ A

Едно от най-популярните лица от Демократична България - Кремена Кунева, направи обстоен портрет на кандидата за кмет на София, който ще бъде издигнат от Спаси София, ПП и ДБ в опит столицата да поеме по пътя на модерните градове. Ето какво написа бившата депутатка:

Да, Васил е един от хората, които промениха и променят България.

А аз искам това. Искам в България да управляват хора, доказали, че могат да променят истински, а не на думи.

Да, Васил е предприемач, иноватор, идващ изцяло от света на технологиите и бизнеса, без опит в политиката.

Аз това искам. Хора с истински опит извън системата, но и с огромни познания и опит в работата с хора и реални процеси. СХора, които знаят как функционира средата, извън системата. Хора, които са доказали, че могат да променят средата без значение от инструментите, които имат под ръка в първоначален етап. Наричат ги визионери.

Те вече са доказали, че могат много, постигнали са немислимото за мнозина.

Да, Васил е млад, спокоен, изключително интелигентен, отворен, свободен, изцяло лишен от самочувствието, което биха демонстрирали други на неговото място. Земен и безкрайно човечен е.

Беше от хората, които ето така, просто, за да ти дадат малко морална подкрепа са ми писали в едни от най-тежките ми моменти в НС, за да ми кажат само “не си сама”.

Вярвам, че макар и не така навътре с всички социални проблеми, е човекът, който ще направи и немислимото, за да им намери решения.

Да, той Васил не е архитект в буквалния смисъл на термина, но е архитект на бъдеще, архитект е на решения, архитект е на структури от точните хора, които да строят и изграждат. А най-ценното качество на един управляващ човек, без значение какво, е да намери правилните хора, най-добрите в своята област, които да мотивира и подкрепя, така че да дадат най-доброто от себе си. Успешните хора са такива не защото разбират от всичко, а защото нямат комплексите от това и намират за екипите си такива, от които самите те да учат повече.

Васил е такъв.

Да, Васил като всеки един от нас има своите корени и семейство. Мнозина от нас, няма да отрека и себе си в това число, с изключително висока чувствителност относно хора, които са били част от онзи режим.

Но да съдиш за човека по този начин е възможно само, ако не познаваш Васил.

Дайте му шанса да го опознаете и нека после говорим отново.

Не се превръщайте в същите, които в онзи режим дамагосаха децата и внуците на малцина, лишавайки ги от възможността да имат своето право на живот, реализация, образование, среда.

Никога не трябва да се превръщаме в това, против което се борим, за да го преборим, освен, ако не искаме да сме същите, но в друго време.

Без да сравнявам Васил с Кристиян Таков, а само, за да напомня ще кажа, че и Кристиян носеше този “товар”. Носеше го с достойнство, без да го отрича и беше най-големия радетел за истинската промяна в обществото ни.

Васил ще има моята пълна подкрепа и рядко съм била по-спокойна за това, че мога да я дам на някой.

Защото знам, че освен всичко, което притежава Васил като качества, едно от най-ценните му такива е да чува.

И с ума и със сърцето си.

#Кремена Кунева #Васил Терзиев #кмет на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници