ПП-ДБ бойкотира НС заради мнозинството ГЕРБ, ДПС, Възраждане: Няма да допуснем да си изберат техни хора и регулаторите да точат българите

ПП-ДБ бойкотира НС заради мнозинството ГЕРБ, ДПС, Възраждане: Няма да допуснем да си изберат техни хора и регулаторите да точат българите
A A+ A++ A

"Тази сутрин групата на ПП-ДБ няма да влезе в зала, защото ясно предупредихме, че това, което се случва, е недопустимо. Подмяната на Гешев със Сарафов - ние поискахме да изслушаме министъра на правосъдието. Бяхме блокирани от скритото мнозинство на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", заяви на брифинг в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Вчера следобяд три регулатора - Сметна палата, БНБ и Здравната каса бяха вкарани в комисия. Договорката с ГЕРБ-СДС за съвместно обсъждане и избиране беше нарушена и за трите регулатора. Ако някой си мисли, че докато имаме правителство, това ще бъде цената - хората във всички регулатори с мандат до 5 години да бъдат заменени от скритото мнозинство, много се лъжат. Няма как да дадам контрола в държавата на това мнозинство", обясни Петков.

Христо Иванов добави: Борисов лъже, той спокойно излъга вчера, а и днес, като заяви, че няма ангажимент към сегашния кабинет. Това е лъжа - ето тук, на нашите места, стояха Денков и Мария Гаабриел, когато ясно обясниха какви са поетите ангажименти от ПП-ДБ и ГЕРБ.

#ПП-ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници