Борисов избухна: Снощи се запознах с Лена, убеден съм, че няма да стигнем до ротация на кабинета! ПП си правят каквото казват в записите

Борисов избухна: Снощи се запознах с Лена, убеден съм, че няма да стигнем до ротация на кабинета! ПП си правят каквото казват в записите
A A+ A++ A

Бойко Борисов днес отново стрелна по новия кабинет, който е доминиран от ПП, макар вицепремиер и външен министър в него да е неговата пратеница - Мария Габриел. Лидерът на ГЕРБ не пропусна да отбележи, че снощи, по време на прием, се е запознал за пръв път с Лена Бориславова. От разговора с нея той е останал с впечатление, че ПП са решени да управляват еднолично. "С 36 депутати искат да командват всичко и всички", изригна Бойко. И добави:

"Като се прибрах след приема поисках да ми намерят и да ми пуснат пак онези записи от заседанието ПП, които журналистите вече забравиха. Като ги прослушах пак се убедих, че те правят точно каквото си казват - сменят администрацията, шефовете на агенции, на всичко. Даже директора на БНБ искат да сменят със свой човек, но аз няма да отстъпя и ГЕРБ иска Митко Радев, който дойде от Вашингтон, да остане".

Борисов обяви, че не вижда как ще се стигне до ротация след 9 месеца, така че ГЕРБ да направи свой кабинет, както е уговорката, но няма да бута правителството, а ще му дава гръб.

"Просто не си го представям как ще стане това след 9 месеца. Те няма да дадат. Ние нямаме коалиционно споразумение, както аз и Христо Иванов искахме, за да се придържаме към него. Така че ние си търсим подкрепа в НС, а те го наричат плаващи мнозинства. Като не могат те да ги направят, ще ги правим ние".

Лидерът на ГЕРБ обяви, че не иска да коментира думите на президента Радев, който обвини новия кабинет, че тласка България към война.

"Не е вярно, България просто се придържа към демократичния свят, който подкрепя Украйна. Вчера разбрах, че България от първия ден на войната изпраща оръжие, но през комисионери, които печелят на гърба на държавата".

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници