Коя е наследницата на империята на Берлускони?

Коя е наследницата на империята на Берлускони?

фейсбук

A A+ A++ A

Всеки понеделник през последните 30 години Марина Берлускони и нейният брат Пиер Силвио обсъждат бизнес и политика на вечеря с баща си и най-близкото му обкръжение в резиденцията му извън Милано. Тази седмица за първи път такава вечеря нямаше.

Вместо това, преди няколко дни, Марина, най-голямото от петте деца на Силвио Берлускони, е събудена на разсъмване от обаждане от последната спътница на баща й, Марта Фашина, която й казва, че трикратният премиер и медиен магнат е на прага на последните си часове. Той е обявен за мъртъв по-късно същата сутрин.

Коя е наследницата на империята на Берлускони?

56-годишната Марина, ръководи семейния холдинг Fininvest за 4 млрд. евро, в продължение на повече от две десетилетия. Двете жени, които в сряда се държаха за ръце и бяха видимо разстроени по време на държавното погребение на Берлускони, са редовни гости на вечерите в понеделник, които включваха също бившия секретар на кабинета Джани Лета и приятеля от детството на Силвио - Феделе Конфалониери, който председателства медийната група на семейството Mediaset, която се управлява от главния изпълнителен директор Пиер Силвио.

Марина някога беше описана от Берлускони като жената, която заема мястото на любимата му майка Роза след смъртта й през 2008 година. След смъртта й името й отново се спрягаше като очевиден политически наследник, но помощници и доверени лица казват, че тя няма интерес към политиката и ако някога е имала такъв той е бил само, за да "защити“ болния си баща.

Бившият премиер често молел дъщеря си да се кандидатира за депутат, за да го наследи в крайна сметка начело на партията. Марина е омъжена за бившия балетист Маурицио Ванадия и има две деца, едното от които е кръстено на баща си. Тя и четиримата й братя и сестри притежават между 7 и 8% дялове във Fininvest.

Берлускони беше гарантирал дълга на Forza Italia и сега дължи 90 милиона евро от партията, според нейния ковчежник Алфредо Месина, което означава, че партията може да бъде изправена пред фалит, ако наследниците, всички дългогодишни дарители, си върнат тези пари. Днес, според анализатори, финансовото здраве на Forza Italia зависи от Марина и нейните братя и сестри, каза Кастелани.

Родени от първия брак на Берлускони с Карла Елвира Дал'Оглио, с която се запознава на трамвайна спирка в Милано, Марина и Пиер Силвио ще наследят половината от 60-процентния дял на Берлускони във Fininvest. Децата от втория му брак с актрисата Вероника Ларио - Барбара, Елеонора и Луиджи - ще получат равни дялове от останалите 30%, пише bTV.

#Берлускони #Силвио Берлускони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници