Премиерът към главния мюфтия: Ще имате стабилен партньор в лицето на държавата

Премиерът към главния мюфтия: Ще имате стабилен партньор в лицето на държавата

прес/ МС

A A+ A++ A

„Уважавам хората, които са се посветили на духовността, знанието и книгите. Ще имате стабилен партньор в лицето на държавата“, заяви премиерът акад. Николай Денков на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи и неговите заместници. Министър-председателят гостува в Главното мюфтийство в навечерието на големия мюсюлмански празник Курбан Байрям.

„Идеите могат лесно да разделят хората, но също и да обединяват обществото. Важно е да сме заедно в усилията си за промяна към по-добро“, каза още акад. Денков. Той разчита както Българската православна църква, така и мюсюлманското вероизповедание да помогнат възпитанието на децата отново да стане приоритет в училище заедно с образованието.

Премиерът припомни, че е избран за народен представител в 48-то и 49-то Народно събрание от Шумен и има добри контакти с мюсюлманите както в това свое качество, така и като преподавател в Софийския университет. Според него регионите на Шумен, Търговище, Разград и Силистра имат огромен потенциал за икономическо развитие и държавата е готова да им помогне в това отношение.

Главният мюфтия д-р Хаджи увери своя гост в стремежа на мюсюлманското вероизповедание да работи срещу радикалния ислям и за свободно упражняване на религията според традициите в България. Домакините разказаха за благотворителните инициативи на Главното мюфтийство. Те благодариха на държавата за помощта при закупуването на сграда за Висш ислямски институт и помолиха за финансова подкрепа за нейното ремонтиране, както и за акредитация на висшето училище.


#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници