Авиошоу във Франция: Самолет на водород, летящи таксита и модерни дронове

Авиошоу във Франция: Самолет на водород,  летящи таксита и модерни дронове
A A+ A++ A

На летището Бурже край Париж се открива международното авиационно изложение - едно от най-големите събития за световната авиоиндустрия. На него се представят около 50 страни и са очаквани над 300 000 посетители.

Летящи таксита, бойни дронове и самолети с водородни двигатели ще омаят гостите на международния авиосалон в Бурже, който отваря врати за 54-и път след четиригодишно прекъсване заради кризата с Covid-19. Тазгодишният салон е събрал 2500 изложители от целия свят, а новите чудеса на авиотехнологиите напомнят едновременно за войната и за екологичните борби.

При отсъствието на Русия продукцията на САЩ ще се открои с 13 нови летателни машини. Франция също представя новото си чудо: дрона Аарок, който е сериозно предизвикателство за пазара.

Екологично чистите горива са една от централните теми на салона - френският президент Макрон обещава милиони евро за развитие на авиоиндустрия със зелена енергия.

Една от сензациите е водородният самолет "Драгонфлай", предназначен за училища за пилоти. Вдъхновяващо е и летящото такси Миднайт - мечтата на Париж за олимпийските игри догодина.

#авиошоу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници