Руски генерали планират убийството на Пригожин?

Руски генерали планират убийството на Пригожин?

Стоп кадър/1ТВ.ру

A A+ A++ A

Руски генерали планират да неутрализират шефа на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин. Той може да бъде изпратен на фронта и убит там, а те да обвинят Украйна за това.

"Ще бъде лесно да се обясни убийството на Пригожин: той дойде на фронта и там удариха ракетите. И може би тази фалшива история с Делимханов е репетиция за това. Виждаме, че има няколко генерала, с които той има сложни отношения. Мисля, че всичко това е свързано с финансови и някакви други интереси", обясни руският опозиционер и бивш депутат от Държавната дума Марк Фейгин в ефира на телевизия “Еспресо”, цитирана от факти.бг.

Според него фактът, че Пригожин изтегля своите бойци от Бахмут за реорганизация, показва, че той е изпаднал от играта.

Особеността на апарата на Руската федерация е, че когато човек стане "радиоактивен", всички веднага бягат от него. Пригожин вече се доближава до това състояние, каза Фейгин, предаде агенция УНИАН.

Той има много конфликти, има много врагове, а приятелите не са стабилен компонент в тази система на отношения. Никой няма да покрие Пригожин, ако командването, генералите и Путин са му вдигнали мерника. Никой няма да се втурне да защитава Пригожин.

Според британското разузнаване реториката на Пригожин се изражда в предизвикателство към руския президент Владимир Путин и руските власти. Освен това се посочва, че Пригожин може да накара руската опозиция да говори за оставката на Путин.

#Евгений Пригожин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници