Гръмотевичните бури и дъждовете се местят към морето

Гръмотевичните бури и дъждовете се местят към морето

Pixabay

A A+ A++ A

Времето в Югоизточна Европа в следващите дни ще се определя от антициклон. Доминиращите въздушни маси ще са топли от Средиземноморието. Вълната с по-топъл въздух ще повиши значително температурите в Южна Европа, прониквайки дълбоко в сърцето на континента.

Призори в последния почивен ден у нас в някои източни райони облаците ще се разкъсват, докато на запад отново ще има затихващи валежи. До ранния следобед обаче в западната половина дъждовете ще спрат, а няколко часа по-късно и облаците ще намалеят. Дневни температури – между 22 и 27-28 градуса.

По планините на Югозапад и в областите на изток, където температурите ще са малко по-високи, ще има условия за следобедни, краткотрайни, локални гръмотевични валежи с по-резки пориви на вятъра и риск от градушка. Облаците ще се оформят първо в централните и източните части на Дунавската равнина, малко по-късно по северното крайбрежие и привечер по южното и в крайния Югоизток.

Сходна ситуация се очертава и в понеделник – отново в хода на денонощието над Западна и Централна България ще е слънчево, а повече облаци с потенциал за валежи с гръмотевици и градушка ще има в източните райони. Вторник и сряда зоните, където могат да се очакват някакви локални и краткотрайни валежи, ще стават все по-ограничени на изток.

В дните около началото на астрономическото лято на 21 юни дневните температури ще се повишат до летни стойности – около и малко над 30 градуса.В традиционно горещите точки на страната към края на седмицата термометрите ще ударят около 35 градуса.


#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници