Спрягат Любомир Николов за нов шеф на СДВР?

Спрягат Любомир Николов за нов шеф на СДВР?

Стоп кадър/YouTube/HASKOVO LIVE

A A+ A++ A

Най-спряганото име за нов шеф на СДВР е Любомир Николов, съобщи бТВ, позовавайки се на свои източници.

Шефът на СДВР - Калоян Милтенов подаде документи преди два дни за напускане на поста.

Вътрешният министър Калин Стоянов каза, че Милтенов е професионалист и ще направи всичко възможно да го задържи в системата.

На негово място пък ще застане "познат човек от системата", който няма да е изненада за никого, каза още министърът и допълни, чу името му най-вероятно ще стане ясно другата седмица.

Самият Любомир Николов до този момент е зам.-шеф на ГДБОП.

Още няма официална информация за това кой ще бъде новият шеф на СДВР.

Преди ден МВР се отказа от назначение в "Гранична полиция" заради опасност от скандал. В петък сутринта бе съобщено, че дирекцията ще се ръководи от зам.-шефа на СДВР Антон Златанов. Той е дългогодишен ръководител на звеното за охрана на масовите мероприятия, т.е. футболни мачове, протести и т.н.

По време на гражданското недоволство през лятото на 2020 г. именно полицаите от СДВР бяха на първа линия в охрана на правителството на Бойко Борисов. Имаше няколко скандални случая на агресия срещу протестиращи. Най-бруталният бе на 2 септември, когато група младежи бяха завлечени зад колоните на Министерския съвет и пребити, докато са вързани с белезници.

И до днес нито един полицай не е осъден заради побоя срещу тях. Нещо повече, още през 2020 г. МВР обяви, че няма данни за полицейско насилие. Едва след смяната на правителството в публичното пространство бяха пуснати записите от охранителните камери на сградата на Министерския съвет. На тях ясно се вижда как арестуваните са влачени и бити.

След като тези събития бяха припомнени, МВР пусна второ съобщение. В него се заявява, че Златанов сам е отказал назначението по "лични съображения", напомня "Медиапул".


#Любомир Николов #СДВР #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници