БСП поиска Василев да каже дали има пари да се помогне на пострадалите от наводненията

БСП поиска Василев да каже дали има пари да се помогне на пострадалите от наводненията

pixabay

A A+ A++ A

“Правя предложение да поканим Асен Василев в рамките на парламентарния контрол със следните мотиви: всички виждате колко е тежко положението с наводненията в страната. От опит ви казваме, че трябва държавата изключително бързо да реагира, а това означава да подпомогне финансово пострадалите хора.”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарна трибуна.

Тя изрази увереност, че в момента във Фонда за подпомагане при бедствия и аварии няма пари, тъй като няма редовен бюджет, и затова настоява финансовият министър да докладва какво е неговото състояние и има ли нужда народните представители да предприемат нещо.

„Сигурни сме, понеже сме средата на годината без бюджет, че във Фонда за подпомагане при бедствия и аварии няма пари - изхарчени са. Нека да го поканим да ни каже какво е състоянието на фонда, има ли нужда ние да предприемем нещо“, каза лидерът на БСП.

Припомняйки, че при наводнението в Мизия тогава Народното събрание е решило да отпусне целева помощ на пострадалите сега и веднага, Нинова подчерта: “Уверявам ви, след 2 или 3 месеца ще е късно. Особено това, което виждаме в Северозапада - там са най-бедните хора. Последиците от такива трагедии ги познавам лично от Мизия - младите хора си вземат децата и се изнасят, дори не си възстановяват къщите. Тези наводнения в Северозапада ще имат дълготрайни и фатални последици”.

“Нека гарантираме на тези хора, че държавата много бързо и спешно ще им помогне”, призова Корнелия Нинова.

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници