Торнадо изравни със земята град в Тексас, рани стотици и уби няколко души

Торнадо изравни със земята град в Тексас, рани стотици и уби няколко души
A A+ A++ A

Торнадо премина през град в северната част на Тексас, причинявайки огромни разрушения, като се съобщава, че най-малко трима души са загинали, а други 100 са ранени, предаде АФП.

Няколко милиона американци в множество южни и западни щати бяха предупредени за лошо време, докато опасни бури връхлитаха региона, носейки торнадо, гръмотевични бури и градушка с големината на топка за голф.

Предупреждения за торнадо, силни гръмотевични бури и внезапни наводнения бяха издадени за части от Колорадо, Оклахома, Арканзас и Флорида.

Силно торнадо връхлетя Перитън, градче с около 8000 души население в Тексас.

Началникът на пожарната служба Пол Дътчър заяви пред Ей Би Си, че е потвърдена смъртта на трима души, а около 100 души са били настанени в местни болници с леки и тежки наранявания. Някои пациенти са били прехвърлени в травматологични центрове, каза той.

В изявление губернаторът Грег Абът заяви, че "Тексас бързо разгръща критични ресурси за спешно реагиране, за да осигури цялата необходима подкрепа и помощ за защита на гражданите и за подпомагане на засегнатите от торнадото в Перитън", включително екипи за търсене и спасяване, медицински персонал и екипи, които да възстановят електроснабдяването и водоснабдяването.

Националната метеорологична служба съобщи, че е в сила предупреждение за торнадо за части от Северен и Централен Тексас, включително Далас, град с население 1,2 млн. души.

"Голяма градушка и разрушителни пориви на вятъра са основните заплахи, но не е изключено и торнадо или две", се казва в изявление на NWS.

#Тексас #торнадо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници