Демерджиев обвърза убийството на Къро със смъртта на брат Галев и атентата срещу Гешев

Демерджиев обвърза убийството на Къро със смъртта на брат Галев и атентата срещу Гешев
A A+ A++ A

"Начинът, по който беше назначен и свален Гешев е много огледален. Това сега не беше процедура по отстраняване проведена обективно и редовно така че да се обезпечат правата, включително на г-н Гешев. Когато искаш да поправиш пороци в една система не можеш да ги поправиш със същите действия, с които си ги създал. Това не е началото на реформа, а продължение на проблемите в съдебната система. Отстраняването на Гешев беше важно, но начинът, по който беше направено, го опорочи. Тези, които го назначиха, отстраниха Гешев. Трябва да видим мотивите и доказателствата. Този Висш съдебен съвет няма моралното право да избере нов главен прокурор, надявам се повече да няма назначения, няма независимост", заяви пред БНТ бившият вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му проблемите в правосъдната система са лъснали по много грозен и неприемлив начин.

"Съдебната реформа не се прави за решаване на конкретни казуси и за вземане на надмощие в конкретни спорове, каквито се водят в момента между представителите на политически сили, представители на съдебната власт и вътре в прокуратурата", допълни Иван Демерджиев.

"Трябва да се проследи има ли връзка между атентата срещу главния прокурор, убийството на Красимир Каменов - Къро и смъртта на Ангел Христов. Подозирам, че има такава връзка, но не мога да го споделя.Не вярвам, че Ангел Христов е дошъл в България, за да почине сред близките си, както се коментираше. Най-логично е да отиде в болница в ОАЕ и да се лекува, където се коментираше, че пребивава.Прави ми впечатление, че много хора през годините починаха от инфаркт, когато стъпват на криво в определени ситуации", заяви още той.

По повод мистериозното влизане на Ангел Христов в България Демерджиев разкри, че е възможно да е преминал през границата с Гърция с фалшив паспорт.

Бившият вътрешен министър коментира изчезването на бившия следовател Петьо Петров.

"Разпоредих проверка, която трябва да установи дали служители са му помогнали да излезе извън граница. Имахме данни за съмнително излизане на негови близки в посока Турция".

Дълго време този човек и бившата му съпруга действаха съвместно, сега се наблюдава разрив между тях.

#Иван Демерджиев #Красимир Каменов - Къро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »