Илия Груев поема националите, ако Кръстаич пак стъпи накриво

Илия Груев поема националите, ако Кръстаич пак стъпи накриво
A A+ A++ A

Илия Груев е фаворит да поеме националния отбор при провал в следващите две евроквалификации срещу Литва и Сърбия, твърди „Тема Спорт“. В събота трикольорите гостуват в Каунас, а във вторник, 20 юни, приемат комшиите от 21:45 часа в Разград. В момента 53-годишният Груев е свободен. За последно той бе помощник треньор на Арминия Билефелд. Бишият халф обаче се раздели с клуба през април миналата година. Интересното е, че в момента твърдо част от селекцията е синът му Илия Груев-младши, който е играч на Вердер Бремен.

В последните дни около името на Груев – старши се шуми много. Причината е, че той бе спряган и за треньор на Левски. Специалистът изгледа от трибуните на „Георги Аспарухов“ баража за Лигата на конференциите. Груев вече е работил в националния отбор. От 1 януари до 30 юли 2011 година той бе помощник на Лотар Матеус в селекцията.

„Тема Спорт“ вече информира, че сръбският селекционер Младен Кръстаич е получил ултиматум от БФС да вземе поне три точки от предстоящите два двубоя, след кошмарния старт на пресявките за европейското първенство догодина в Германия. Нашите тръгнаха с две загуби – 0:1 от Черна гора в Разград и 0:3 от Унгария в Будапеща. Новината, че главата на треньора виси на косъм бе потвърдена и от медиите в родината на наставника. „В случай, че Младен Кръстаич стигне до три точки в Литва и се представи равностойно в двубоя със Сърбия, той най-вероятно ще остане на селекционерския пост. Ако това не стане, ръководството на БФС ще търси друго решение, защото нови две поражения биха означавали не само край на всички шансове за класиране, но и отприщване на общественото недоволство“, твърди Sportklub.rs.

Смята се, че ултиматумът към Кръстаич е дошъл лично от президента на БФС Борислав Михайлов. Според изданието informer.rs, Кръстаич е бил пред уволнение преди няколко месеца – след разгрома в Унгария, но все пак е запазил поста си.

Шансовете на трикольорите за класиране на финалите на европейското са минимални. И за септемврийската сесия от мачове България може да има нов селекционер.

#младен кръстаич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници