Обама: Живеем в най-великата страна на Земята!

Обама: Живеем в най-великата страна на Земята!
Обама благодари на обикновените хора, които са го направили по-добър президент чрез своите лични истории. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Пътят беше дълъг, но ние знаем, че най-доброто за САЩ предстои, заяви президентът Барак Обама в първото си обръщение след преизбирането си за втори мандат.

Той благодари на всички, които са гласували на изборите, заявявайки, че техният глас е бил чут, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС.

Обама благодари и на опонента си от Републиканската партия Мит Ромни и на неговия кандидат за вицепрезидент Пол Райън.

„Благодаря на вицепрезидента Джо Байдън, той е най-добрият вицепрезидент, за когото някога съм можел да мечтая", добави преизбраният държавен глава.

Обама не пропусна възможността да се обясни в любов на съпругата си Мишел.

„В дните на предизборната кампания цяла Америка се влюби в теб", каза развълнувано президентът.

Той благодари и на дъщерите си Саша и Малия и заяви, че се гордее с тях. Обама подчерта, че се връща в Белия дом по-решителен и по-вдъхновен от всякога.

„В идните месеци ще работя с лидерите на всички партии, за да отговорим заедно на предизвикателствата, пред които сме изправени", посочи президентът и допълни, че е необходимо да се постигне компромис за разрешаването на големите проблеми пред страната.

„Сега е време за действия, а не за политика. Това, което прави Америка велика е разбирането, че имаме обща съдба, че всички имат задължения един към друг", отбеляза американският държавен глава.

Той благодари на обикновените хора, които са го направили по-добър президент чрез своите лични истории.

„Днес, въпреки трудностите, които изживяваме, никога не съм бил изпълнен с по-голям оптимизъм за бъдещето на Америка и ви моля да запазите този оптимизъм. Вярвам, че всеки един, независимо кой е, откъде идва, какъв е цветът на кожата му, дали е азиатец или испаноговорящ, дали е с правилна или обратна сексуална ориентация, може да успее в тази страна. Живеем в най-великата страна на Земята", завърши обръщението си Обама.

#Барак Обама #Президент на САЩ #Мит Ромни #Белия дом #Мишел Обама #САЩ #Америка #Пол Райън #Джо Байдън #вицепрезидент на САЩ #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници