Виолета Лорер сама се отказа от ЕИБ, Гергана Беремска е новата ба кандидатура за борда

Виолета Лорер сама се отказа от ЕИБ, Гергана Беремска е новата ба кандидатура за борда

Министерство на финансите

A A+ A++ A

Виолета Лорер сама се е отказала от кандидатурата за български представител в борда на Европейската инвестиционна банка. Това съобщи министърът на финансите Асен Василев по повод информацията, която доведе до напрежение с ГЕРБ-СДС, че съпругата на депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер ще бъде номинирана за поста.

"В момента г-жа Лорер - тъй като се вдигна голям шум, сама оттегли кандидатурата си. Сега, мисля, че влиза г-жа Беремска на тази позиция, която е директор на Дирекция "Межуднародни финансови институции", мисля, ще ви излъжа", каза министърът и посочи, че номинацията на Беремска е негова.

Асен Василев определи казуса като, цитирам, "много шум за нищо" и подчерта, че няма обяснение защо темата е създала напрежение:

"Тези позиции трябва да се подновят до петък. Въпросните позиции винаги са били изпълнявани или от съветник на министъра или от директор на дирекция. Тъй като тук не става въпрос за позицията, която госпожа Лиляна Павлова заема, която е истинската позиция на България в банката, а става въпрос за позиция, която не е със заплащане от банката, която трябва четири пъти годишно да приема счетоводните отчети".

Виолета Лорер в момента е съветник на Асен Василев.

От ГЕРБ-СДС отказаха коментар по темата.


#Виолета Лорер #Гергана Беремска #ЕИБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници