Огнени кълба край Ново село: Местните настояват военните да се съобразяват с времето за провеждане на ученията

Огнени кълба край Ново село: Местните настояват военните да се съобразяват с времето за провеждане на ученията

стоп кадър

A A+ A++ A

Видеоклип с огнени топки в небето над сливенското село Глушник стресна жителите на района и не само. Мястото е близо до полигона „Ново село" и предизвика множество коментари в социалната мрежа.

Още снощи от командването на Сухопътни войски уточниха за БНТ, че това са сигнални ракети за осветяване на полето, на което се извършват военни учения на американската армия.

Кметът на селото Димитър Петков поиска военните да се съобразяват с ритъма на живот в околните на полигона села.

"Не само това. Хеликоптери много пъти са идвали. Не знам учения ли правят, но в края на селото, почти до селото, тренировки ли правят, кацат, излитат нали. И нашите села се обърнаха на полигон", каза Димитър Петков, кмет на село Глушник, община Сливен.

Тази сутрин хората от Глушник коментираха, че са чули гръм, след което са забелязали светлина в небето.

"Ние го гледахме тук на живо от центъра на Глушник, до 11 часа гърмяха и светеше гората, цялата. На нас ни остава да им дишаме само мръсотиите", разказва Стоян Тенев – жител на селото.

"Това се случва доста често. Жителите са постянно под такъв тормоз. Виждам, че периодично вървят някакви дронове, самолети, вертолети", казва Меглена Андреева – жител на селото.

"Постоянно се чува всичко. Даже човек го е страх да отиде на разходка в гората, на пикник, защото постояно са сложени някакви табели, че има военно обучение", споделя Фани Стоянова – жител на селото.

#Ново село

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници