Локализиран е пожарът на българо-гръцката граница

Локализиран е пожарът на българо-гръцката граница
A A+ A++ A

Локализиран е пожарът на българо-гръцката граница в района на Кирково. Има обаче още огнища, където гасенето продължава и днес.

На място са над 300 спасители, доброволци, военни и кметове на населени места. По предварителни данни, засегнати от огъня са около 20 хиляди декара, но вековната гора не е унищожена.

През изминалата нощ дежурните екипи са предотвратили разрастване на пожара, след като в източната част се е получил пробив. В момента огънят е заграден от всички страни с просеки:

"Продължава възстановяването на стари и изграждането на нови пътища, което ще ни позволи допълнително да въведем сили и най-вече вода за пожарогасене. Като че ли нещата стоят доста по-добре. Територията е огромна, така, че в близките два-три дни ще продължат нашите усилия по погасяването на пожара, но най-важното е, че взехме му силата", каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Все още е тежка ситуацията под връх Свети Илия. Затова и днес усилията ще бъдат насочени там.

В гръцката част на планината работят 180 пожарникари с 35 автомобила: "Има екипи горе на билото, на връх Вейка са заедно. На три места имаме контакт физически, а официално координацията се ръководи между двете столици".

Заместник областният управител Бисер Николов изрази оптимизъм за ситуацията край границата: "Ако продължават така нещата, днес, най-късно утре ще приключи всичко".

Овладян беше пожарът на военния полигон "Ново село". Дежурни екипи обаче остават днес на място за наблюдение.

#Ново село

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници