Създаването на комисия за имунитетите скара депутатите

Създаването на комисия за имунитетите скара депутатите

стоп кадър

A A+ A++ A

Народните представители започнаха работния си ден със спорове и остри реплики по темата за създаването на временна комисия, която да прецени има ли достатъчно основания Бойко Борисов, Кирил Петков и Даниел Александров да останат без имунитети, каквото искане бе внесено от Прокуратурата, предаде репортер на "Фокус".

Към тримата депутати, заради които се водят дебати за създадена въпросната комисия бе добавен и народният представител от ДПС Димитър Аврамов, чийто имунитет също бе поискан.

По предложение на БСП дебатите по тази точка се предават на живо по БНТ 2.

Георги Свиленски от левицата поиска тяхното проекторешение за имунитета на Борисов, което ще бъде разгледано в правна комисия, да бъде разгледано заедно с искането за създаване на временна комисия.

"Това са две различни по своята природа проекти за решение, не са взаимно допълващи. Вашето е трансмисия на предложението на главния прокурор", настоя председателстващия заседанието Росен Желязков. "Правната комисия ще се съобрази с временната комисия и тогава двата проекта за решение ще бъдат предложени в пленарната зала", каза председателят на НС и обясни, че искането на БСП касае само Бойко Борисов, докато темата за временната комисия е за него, Кирил Петков и Даниел Александров поради което двете неща няма как да бъдат обединени.

Иван Ченчев от БСП сравни пазенето на имунитета на лидера на ГЕРБ с: "Малко момченце, което е пазено от лошите чичковци".

Тошко Йорданов от ИТН в изказване от парламентарната трибуна припомни как Кирил Петков е свидетелствал срещу Борисов, а после са го арестували. Той определи поведението на Борисов и Петков като немъжко и посочи: "Добре е да са основната атракция на гей парада в края на седмицата", което предизвика напрежение в залата и последваха реплики и искане за наказания.

#депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници