Кръстаич има поставен ултиматум за мачовете с Литва и Сърбия, бият му шута, ако не го изпълни

Кръстаич има поставен ултиматум за мачовете с Литва и Сърбия, бият му шута, ако не го изпълни
A A+ A++ A

Ултиматум за поне три точки от предстоящите две евроквалификации е получил националният селекционер Младен Кръстаич. На трикольорите предстои гостуване в събота на Литва, а след това във вторник, 19 юни, приемат фаворита в група G Сърбия.

Треньорът застана начело на националите миналото лято. Той замени освободения след 2:5 от Грузия Ясен Петров. Официалният му дебют бе на 23 септември 2022 година в домакинския успех с 5:1 над Гибралтар в Лигата на нациите. След това бяха постигнати победи над Северна Македония (1:0 в същия турнир) и Кипър (2:0 в контрола), както и равенство при визита на Люксембург (0:0) в приятелска среща.

На база на тези резултати президентът на БФС Борислав Михайлов и техническият директор на федерацията Георги Иванов-Гонзо поставиха за цел класиране на тима на европейско първенство. Това обаче се оказа прекалено голяма лъжица за подмладения и доста променен състав.

На практика само след два двубоя сме аут от играта за класиране на континенталния форум през 2024 година в Германия. На 24 март трикольорите загубиха с 0:1 от Черна гора в Разград, а три дни по-късно бяха разбити в Будапеща - 0:3 от Унгария. Така България е на последно място в класирането.

Още през пролетта се заговори, че Младен Кръстаич може да се раздели с националния отбор и да поеме клуб от Израел. Такава възможност все още съществува. При нови два провала - срещу Литва и Сърбия, не е изключено сърбинът сам да подаде оставка и да потърси развитие на кариерата си на друго място. А ако продължаваме да сме на дъното, то може да му бъде посочена и вратата, пише "Тема Спорт".

#младен кръстаич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници