Минералната баня в село Ягода чупи рекорди по посещаемост, а Централната в София е развалина

Минералната баня в село Ягода чупи рекорди по посещаемост, а Централната в София е развалина
A A+ A++ A

От неправителствената организация "Спаси София" обърнаха внимание на наболял проблем в столицата и направиха болезнено сравнение, което показва що за управленци има най-големият български град.

ЕТО КАКВО ПИШАТ ОТ СПАСИ СОФИЯ:

Добрият пример от България!

Реставрираната минерална баня в с. Ягода чупи всички рекорди по посещаемост и популярност. Само 7 месеца след пускането ѝ, тя има над 50 000 посетители! Банята е общинска и всички приходи остават в публичната хазна. Очевидно е, че минералните бани се радват на все по-голям интерес, което освен лечебни, има и огромни икономически ползи за общината.

Затова наш приоритет остава реставрацията и пускането на Централна минерална баня в София. Сградата-бижу в центъра трябва да се върне към оригиналната си функция, за да може всички да се възползваме от прекрасната минерална вода. София има огромен, но неизползван потенциал да стане световен магнит за туристи и да задмине дори и Будапеща.

Освен Централна, и баните в Овча купел и Горна баня трябва бързо да се възстановят и да се ползват като бани. Щом в с. Ягода могат да управляват минерална баня и тя да е популярна и да носи приходи, няма причина двумилионна София да не може! #ДаБъдеБаня !

#Централна баня #"Спаси София"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници