Елена Йончева: ГЕРБ се опитват да запушат устата на Гешев

Елена Йончева: ГЕРБ се опитват да запушат устата на Гешев

фейсбук

A A+ A++ A

Единственият български евродепутат - член на мониторинговата комисия в Европейския парламент за борбата с корупцията по високите етажи на властта - Елена Йончева, заяви, че е чула от Иван Гешев обезпокоителна информация за ситуацията в България, предаде БНР.

Според Йончева, има опит на ГЕРБ да запушат устата на главния прокурор:

ГЕРБ и ЕНП години наред подкрепяха главния прокурор. Години наред! И в момента, в който той започна да дава повече информация по разследване на различни дела, изведнъж се опитаха да му запушат устата. И си задавам въпроса „Защо?“.

Отстраненият вчера от длъжност с решение на Висшия съдебен съвет главен прокурор беше изслушан в мониторинговата комисия в Европейския парламент за борбата с корупцията по високите етажи на властта. Предполага се, че той е говорил за дела пряко свързани с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като "Барселонагейт" и кюлчетата. Иван Гешев заяви, че очаква решението на Конституционния съд и указа на президента Румен Радев по повод отстраняването му от поста. Той отказа да говори пред журналисти в Страсбург и допълни, че каквото има да казва ще го каже в София.

#Елена Йончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници