От партия МИР официално поискаха МВР и Фандъкова да забранят "София Прайд"

От партия МИР официално поискаха МВР и Фандъкова да забранят "София Прайд"
A A+ A++ A

Председателят на политическа партия МИР Симеон Славчев внесе днес писмо до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова с искане да бъде забранено провеждането на „София прайд“, предвиден за 17 юни тази година. Основните мотиви на партия МИР за забрана на прайда в София са нарушаване на правата на децата, на традиционното българско семейство и на по-голямата част от българското общество, както и поради нарушаване на етичните и моралните обществени норми и огромният риск от сериозно нарушаване на обществения ред в столицата.

„В момент, в който българското общество е силно разделено е напълно недопустимо провеждането на събитие каквото е „София прайд“, което още повече ще раздели обществото и ще доведе до ескалация на напрежението в столицата. За нас от партия МИР възстановяването на ценностите и моралните устои на българското семейство и общество са основен приоритет и именно за това се противопоставяме на поредния опит за разделение в българското общество и налагането на джендър идеологията като нормален модел на подражание и поведение. Изконно право на всеки човек и дете е да живее в истинска и здрава семейна среда, изградена от семейни двойки от мъж и жена. С провеждането на „София прайд“ освен правата на традиционното българско семейство и на голяма част от българското общество, се нарушават и правата на българските деца“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той беше категоричен, че партия МИР ще продължи да защитава българските традиции и ценности, съхранили България и българския род и предавани от поколение на поколение векове наред.

„Българско семейството е основният и най-важният градивен елемент на българското общество и излизането на България от демографската криза и съхранението на традиционните семейни ценности и българския род трябва да бъде първи и основен приоритет на всеки българин, на всеки политик и на всяко правителство. Именно за това днес повече от всякога е необходимо българите да се обединим и да запазим традиционното българско семейството и най-вече да защитим децата си от джендър идеологията. Тя руши моралните и етичните норми на българското общество и застрашава българския род“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.
Той призова всички българи да се подпишат в подписката с искане за провеждане на национален референдум с въпрос „Подкрепяте ли забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола в образователната система на ученици“.

От партия МИР призовават МВР и Столичната община да проявят здрав разум и незабавно да забранят провеждането на „София прайд“.

#"София Прайд"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници