Див екшън в Бургас! След раздяла полудял мъж се барикадира и опита да си пререже гърлото със счупена бутилка

Див екшън в Бургас! След раздяла полудял мъж се барикадира и опита да си пререже гърлото със счупена бутилка
A A+ A++ A

Близо 9 часа е продължила кризисната ситуация с 37-годишен бургазлия, барикадирал се в дома си и заплашил да се самоубие, поради раздяла с приятелката си.

Положителната развръзка настъпила в 09.08 ч. благодарение професионализма на служителите от сектор “лаборатория” към института по психология на МВР - главен инспектор Яна Узунова, и колегата й - Руслан Димитров. В резултат на търпеливите и многочасови разговори с бургазлията, същият е убеден да излезе от жилището си в бл. 57 в к-с “Меден рудник” и е задържан от служители на сектор “специализирани тактически действия” към ОДМВР Бургас за срок до 24 часа, като предстои да бъде освидетелстван от специалисти от центъра по психично здраве в морския град, съобщиха от полицията.

Кризисната ситуация стартирала в 00. 39 ч., когато на тел. 112 е получено съобщение от 37 годишния бургазлия, че има намерение да се самоубие, тъй като приятелката му се разделила с него. Последвали още няколко обаждания от съседи за нарушаване на нощната тишина в района на бл. 57 в к-с “меден рудник”, като е констатирано, че мъжът е в неадекватно и агресивно състояние. Същият се барикадирал в дома си на третия етаж във вх. 4 и крещейки през терасата, хвърлял различни предмети. Демонстративно бургазлията се блъскал с бутилка от алкохол в главата, разбил я и с парче от нея, опитал да си пререже гърлото. Впоследствие седнал на външното тяло на климатика и заявил, че ще скочи, като единственото му желание било да види бившата си приятелка.

Констатирано е, жената отдавна прекратила отношенията си с него, а спрямо бургазлията е издадена и ограничителна заповед. Това обаче не го отрезвило и той продължавал с опитите да си я върне, задълбочавайки депресивните си състояния. От няколко месеца започнал да приема тежки антидепресанти, които в нощта на 10/11.06. смесил с голямо количество алкохол. Това довело до неадекватното му състояние и проявената самоагресия и противоправно поведение.

#ОДМВР #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »