Тони Димитрова изправи на крака 5 пъти Зала 1 на НДК (ВИДЕО)

Тони Димитрова изправи на крака 5 пъти Зала 1 на НДК (ВИДЕО)

Личен архив

A A+ A++ A
  • Силвия Кацарова, братя Аргирови и Веселин Маринов се качиха заедно на сцената с певицата, а сред гостите в публиката бяха Йорданка Христова, дует "Ритон", Виктор Калев, Мими Иванова и др.
  • Георги Първанов също бе на концерта

Пет път вдигна на крака публиката една от най-обичаните български певици Тони Димитрова. "Мисля, че сега е моментът да благодаря, защото като гледам залата, виждам поне 4000 причини да го направя". С тези думи звездата откри концерта си "Обич" в зала 1 на НДК.

Димитрова не излезе иззад кулисите, а се качи на сцената, минавайки през публиката. Преди да изпее първата си песен "Веднъж се живее", каза: "Роклята ми трепери, правете се, че не виждате, ще ми мине след малко".

По време на концерта тя изпълни много от хитовите си парчета, както и песни от новия си репертоар.

Едно от многото запомнящи се парчета на Тони Димитрова - "Октомври", бургазлийката посвети на поп певицата Мими Иванова, която преди известно време признава на Димитрова колко много харесва песента ѝ, пишейки ѝ писмо. "Толкова много ме трогна, че това писъмце ще си го пазя, докато дишам", каза Димитрова и определи Мими Иванова като един от учителите си, които дори не знаят, че в нейните очи са именно такива.

След това Развигор Попов, Мими Иванова и композиторът Хайгашод Агасян връчиха букет на Тони Димитрова. А тя отново слезе в публиката, но този път, за да изпее на Агасян, който е автор на много от песните ѝ, парчето "Понякога".

И отново с усмивка и нестихващо чувство за хумор Димитрова разказа как преди няколко години композиторът ѝ споменава, че нарът е символът на Армения и че в него има толкова зрънца, колкото дни има в годината. "И нали се сещате какво направих?", попита публиката звездата. За да се убеди в казаното от Агасян, Димитрова купува два нара, сяда вкъщи с две чинии и започва да брои. "Рязах, броих. 586 са. И му се обадих и казах: Хайго, арменската ви работа все такава. Всичко в повече. И дните в годината също".

Още в началото на концерта звездата предизвика бурни аплодисменти и изправи публиката на крака, а отново в знак на благодарност направи дълбок поклон. И докато беше облечена с елегантна и феерична черна рокля, малко по-късно Димитрова замени обувките на висок ток с бели маратонки, а роклята с риза и панталон.

След това отново последва забавна история. Този път с един от специалните гости Силвия Кацарова. Още като дете Димитрова слушала плочи на група "Елзет". Много често обаче песента прекъсвала на едно и също място. И връщайки я отново, тя научила целия текст наизуст. За разлика от Кацарова, която не е пяла нито веднъж на сцена песента "Ако нямаше в нас" и дори не си помнела текста. "Аз не я пея тази песен. Моля те, подсказвай ми текста и кажи на хората, че не го знам", казала Кацарова на Тони.

Калина Костова, "24 часа"

#Тони Димитрова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници