Републиканците запазиха мнозинството си в Камарата на представителите на САЩ

Републиканците запазиха мнозинството си в Камарата на представителите на САЩ
Председателят на Камарата на представителите, републиканецът от Охайо, говори по време на изборната вечер в сградата „Роналд Рейгън“ във Вашингтон, 6 ноември 2012. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Републиканската партия практически спечели изборите за долната камара на Конгреса на САЩ, като запази мнозинството си в него след изборите, провеждащи се паралелно с президентските.

Резултатите дойдоха след приключването на гласуването в 32 от 50-е американски щата и Федералния окръг Колумбия.

Заедно с избора на президент между Барак Обама и Мит Ромни, на 6 ноември 2012, американците трябваше да избират 435 члена на Камарата на представителите, които се избират на всеки 2 години, както и една трета от стоте сенатори, членове на горната камара, чиито мандат е 6 г.

Анализаторите очакваха, че републиканците ще запазят доминацията си в Камарата на представителите, а демократите ще удържат крехкото си мнозинство в Сената.

В настоящия състав на Камарата, републиканците имат 240 представители, демократите – 190, а 5 места са незаети. Понастоящем американският Сенат има 51 сенатори-демократи, 47 републиканци и 2 независими.

#САЩ #президентски избори #Конгресът на САЩ #Сенат #Камара на представителите #републиканци #демократи #Републиканска партия #Демократическа партия #сенатори #Барак Обама #Президент на САЩ #Мит Ромни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници