Сачева: Радев не умее да носи отговорност! Ще има отлив на гласоподаватели и при нас и при ПП-ДБ

Сачева: Радев не умее да носи отговорност! Ще има отлив на гласоподаватели и при нас и при ПП-ДБ
A A+ A++ A

Даваме кредит на време на ПП-ДБ, за да рестартираме парламентарната република. Самата липса на коалиционно споразумение не предпоставя безусловно приемане на всичко, което ще се предлага. Toва заяви заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева пред bTV.

Тя очаква да има отлив на избиратели и от двете коалиции, включително на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС. Със сигурност политическа цена ще бъде платена, но по-важно е какви резултати ще има от работата на ротационното правителство. Само ясни и бързи резултати могат да осигурят дълголетие на правителството, изтъкна Сачева. Подкрепа от ДПС не е търсена и не е давана, доколкото ми е известно. Сачева посочи, че президентът Румен Радев не умее да носи отговорност затова, че създаде Продължаваме промяната. Радев има други виждания как да се управлява България, но референдумът за президентска република не срещна подкрепа, коментира тя. Сачева е убедена, че чрез редовното правителство ще се осигури време не само на правителството да свърши задачи, но и да даде време да се приемат редица законодателни промени и няма да има оправдание, ако не бъдат направени.

Сачева увери, че няма да има активни саботажи на правителството, а ще отстояват политиките, които защитават. Деница Сачева заяви, че няма причина лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да си даде депутатския имунитет. Тя бе категорична, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи взимането на нито един депутатски имунитет на нито един народен представител. Тя уточни, че депутатът от БСП Георги Свиленски е бил спряган за ресор в регионалното развитие, а депутатът от ИТН Гроздан Караджов за поста на транспортен министър. Ако очаквате да излязат записи по време на срещите ни с БСП, няма как да се случи. ГЕРБ не са подписвали предварителни документи с БСП, а са разговаряли за правителство, каза Сачева.

#Деница Сачева - ГЕРБ #Деница Сачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници