Гешев на крака в Европарламента за извънредно заседание

Гешев на крака в Европарламента за извънредно заседание

Стоп кадър/архив

A A+ A++ A

Главният прокурор Иван Гешев ще присъства на извънредното заседанието на групата на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, твърдят от Европарламента.

То ще е на 13 юни в Страсбург и ще се обсъжда обстановката у нас. За заседанието първо съобщиха от пресофиса на Елена Йончева в петък, която е и единственият български евродепутат в групата. От съобщението стана ясно, че са поканени за изслушване представители на Министерството на правосъдието, на прокуратурата и на неправителствени организации.

В съобщението се уточнява още, че евродепутатите очаквали да бъдат запознати с промените в Закона за съдебната власт, внезапното развитие по дела, които Европейският парламент наблюдава от години като "Барселонагейт", както и въпроси, възникващи от записа от заседанието на "Продължаваме промяната".

Главният прокурор е откликнал на поканата и ще бъде на заседанието на 13 юни, твърдят от Европарламента. Неговото участието в заседанието, което е при закрити врата, се очаквало с голям интерес с оглед на новите разпити по делото "Барселонагейт" както и поискания имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

В петък Иван Гешев поиска имунитета на Борисов по разследването, което се води за пране на пари. От прокуратурата твърдят, че са събрали достатъчно доказателства.

#Иван Гешев #ЕП #Барселонагейт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »