Строители на туризЪма

Строители на туризЪма
A A+ A++ A

Като ехо от комунистическата реторика. Така ми прозвучаха амбициозните планове за бъдещето на българския туризъм, които обяви икономическото министерство миналата седмица.

България ще стане топ дестинация за платежоспособни туристи, ще се състезава с Австрия и ще надвие Гърция, каза министерството след проучване проведено, за да опознаем по-добре конкурентите си.

С две думи да изпълним и преизпълним петилетката.

Истината е, че това не може да се случи, а и не е нужно. 

България е тъжна и мистична заради историята си, шумна и купонжийска с нощните си клубове, има семпла, но вкусна храна, хубаво време, красиви жени и страхотното вино. И е една от най-достъпните дестинации за онези, които пътуват с ограничен бюджет.

Очевидно това на хората от сектора не им харесва, но да казваш, че отсега нататък ще бъдем топ дестинация за богати туристи, е чиста фантастика.

Около нас минават милиони туристи, които не са само от породата младежи на запой. Те търсят археология, природа, забавление (но не са много богати, съжалявам). Това, което нямаме, за да ги привлечем, е маниери и бранд – факт, който и министерството правилно отчита.

Защо обаче бяха нужни четири години и специално проучване, за да се разбере нещо, което всички знаем от поне десетилетие?

#България #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"