Борисов: Кончината на патриарха е загуба за църквата, народа и държавата

Борисов: Кончината на патриарха е загуба за църквата, народа и държавата
Кончината на патриарх Максим е огромна загуба за православната църква, за българския народ и държава, заяви премиерът Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кончината на патриарх Максим е огромна загуба за православната църква, за българския народ и държава, заяви премиерът Бойко Борисов по повод смъртта на българския патриарх и Софийски митрополит.

Министър-председателят изрази съболезнованията си в телеграма до Светия Синод на Българската православна църква, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Негово Светейшество посвети целия си живот на Православието и съхраняването и утвърждаването на духовността в бурните години на прехода между двете хилядолетия. Заради своя всеотдаен труд на духовен водач и предстоятел на Българската православна църква патриарх Максим се ползваше с доверието и любовта на българския народ. Той работеше неуморно за добрите и ползотворни отношения между Българската православна църква и държавата," пише в телеграмата Бойко Борисов.

Той изразява своите и на българското правителство дълбоки съболезнования.

„Негово Светейшество ще остане в историческата памет като един от най-принципните и далновидни предстоятели на Българската православна църква. Затова неговата кончина е огромна загуба, не само за Православната църква, но и за българския народ и държава," допълва премиерът.

#патриарх Максим #Българска православна църква #БПЦ #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино