Проект "Имало едно време", № 2022-3-BG01-KA152-YOU-000093231, по програма „Еразъм+“

Проект "Имало едно време", № 2022-3-BG01-KA152-YOU-000093231, по програма „Еразъм+“

pixabay

A A+ A++ A

Сдружение „Вокс Хумана 2020“ стартира в гр. Приморско международен младежки обмен, който има за цел запознаване с легенди, митове и предания от Румъния, Турция, Северна Македония, Сърбия и България, тяхното историческо развитие и съвременните културни прояви. Предвидените проектни дейности ще фокусират вниманието върху ролята на Европа, преосмислена и представена като част от единно цивилизационно и мултикултурно пространство, ще се търсят и чертите на нейния духовен и цивилизационен автопортрет. Чрез театрално-образователна система, участниците в проекта ще пресъздадат характерни персонажи от фолклора на своите съседи, ще влязат в съпътстващите ги образи, и така играейки ще се запознаят с знакови легенди за минали героични времена, за трудният път, който Балканите, този специфичен югоизточноевропейски регион, са извървели в своята история.

Преданията и легендите на Балканските народи, които ще се разучават и разиграват в настояшият проект, са насочени към младите хора, които ще пазят нашето културно наследство за следващите поколения. Поставя се акцент върху тази образователна стойност на културното наследство, както и върху неговия принос за засилване на чувството на принадлежност към общо европейско пространство и изграждането на по-сплотени общества.

Проектните дейности ще бъдат проведени на територията на община Приморско, в периода 17.06.2023г.-24.06.2023г.
Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

#„Еразъм+“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници