Неофициално: Ето кои са някои от спряганите за министри в новия кабинет

Неофициално: Ето кои са някои от спряганите за министри в новия кабинет

Стоп кадър/Свободна Европа

A A+ A++ A

Неофициално станаха ясни част от имената, спрягани за министри в бъдещ кабинет.

Ще има двама премиери на ротационен принцип - Николай Денков и Мария Габриел.

- Асен Василев – министър на финансите

- Калин Стоянов – министър на вътрешните работи

- Димитър Илиев – министър на спорта

- Даниел Лорер – министър на иновациите

- Радослав Рибарски – министър на енергетиката

- Иванка Шалапатова – министър на труда и социалната политика. Тя е бивш зам.-министър на социалната политика и изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца”.

Информация имаше и за Екатерина Михайлова, че е предложена за министър на правосъдието, информира NOVA . Пред телевизията тя потвърди, че е имала такова предложение, но го е отказала.

НОВА

Днес няколко часа представители на двете политически формации обсъждаха последни детайли в стаята на председателя на парламента. Пред журналистите бяха лаконични. Николай Денков заяви, че преговорите продължават и когато има финално решение, ще бъде съобщено.

Според източници на медията, списъкът с министри е почти готов и остават малки уточнения. Очаква се довечера той да бъде гласуван от Националните съвети на двете формации и най-вероятно утре да бъде съобщен официално.

„Има напредък, изчакайте още малко. Докато не свърши целият процес, нищо не е приключило. Имайте още малко търпение, напредваме”, коментира в парламента Денков.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че сред имената има както експерти, така и политически лица, но предложени основно от ПП, като така те ще носят основната отговорност.

#ново правителство #имена #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино

Анкета

Какъв е предпочитаният ви начин за придвижване до работа?