Кои министри в оставка обявиха, че няма да участват в бъдещия служебен кабинет

Кои министри в оставка обявиха, че няма да участват в бъдещия служебен кабинет
A A+ A++ A

Трима министри в оставка посочиха, че нямат намерение да участват в служебния кабинет, а двама казаха, че все още не са получили покана. Припомняме, че на 30 март президентът Румен Радев възложи на кандидата за служебен премиер Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство до седем дни.

Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев заяви, че при този вариант не би участвал в състава на бъдещо служебно правителство, ако получи показа за това. Коментарът той направи след края на днешното правителствено заседание в Министерския съвет.

Попитан какво би казал на своя наследник на поста, както и кои са важните политики, които трябва да бъдат продължени, Тагарев посочи: „Продължаването на помощта за Украйна срещу финансови компенсации и използването им за ускоряването на процеса по превъоръжаване на Българската армия“.

“Аз съм с политически мандат, поради което се връщам в парламента”, заяви министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов след извънредното заседание на Министерския съвет.

Той припомни, че е част от ръководството на "Демократична България" и ще се върне в парламента като част от парламентарната група, а относно наследника си в правосъдното министерство Славов заяви: “Надявам се новият министър на правосъдието да внесе изготвения законопроект за съдебната власт и да го приемем”.

Нямам намерение да бъда служебен министър, заяви пред журналисти в Министерския съвет министърът на младежта и спорта в оставка Димитър Илиев.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков заяви пред журналисти, че не е получавал покана да участва като министър в състава на бъдещото служебно правителство.

„Има два нюанса, които искам да откроя. Първо – самият Димитър Главчев заяви, че кабинетът трябва да е политически неутрален. Аз съм член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“. По дефиниция това изключва участието ми в този кабинет, според заявката на г-н Главчев. На второ място – решение за участие на министри от страна на „Продължаваме промяната“ в кабинети не на нашата политическа партия, предполага решение на органите“, посочи Цеков.

Той заяви, че след назначаването на служебния кабинет, ще се върне в парламента като народен представител, за какъвто бе избран на предходните парламентарни избори.

“Много неща сме започнали, и за тях времето не стигна”, така земеделският министър в оставка Кирил Вътев отговори “дали би останал в служебния кабинет “Главчев”.

Той заяви, че не е потърсен засега, но ако му бъде предложено да остане на поста си, “ще прецени”. "Нека да настане покана и ще го обсъдим, да видим как ще се развият събитията, и ще преценим”, коментира Вътев.

#министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници