Повече слънце на изток, следобедни дъждове на запад

Повече слънце на изток, следобедни дъждове на запад

Pixabay

A A+ A++ A

Денят ще започне с разкъсана облачност, която в много райони ще намалее до слънчево. Следобед над планинските райони от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще се повишат до между 24-26°С, по-високи в Дунавската равнина и Южна България – до27-29°С, сочи прогнозата на Meteo Balkans.

Времето в София

През нощта срещу сряда облачността ще е разкъсана, намаляваща до ясно време. През деня в ще е предимно слънчево и топло. След обяд на отделни места ще се развива купесто-дъждовна облачност и е възможно да превали слаб дъжд. Очакваните минимални температури ще са около 13°С, а максималните - до 25°С.

Времето в планините

Ще бъде приятно за разходки и туризъм. Следобед обаче на места в масивите от Западна и Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 10.

Времето по Черноморието

Денят ще започне с разкъсана облачност, но без валежи. През деня ще е предимно слънчево и ще се затопли. Максималните температури на въздуха ще са между 21° и 22°. Температурата на морската вода е 20-22°С.

Времето на Балканите

Над по-голямата част от полуострова ще преобладава слънчево време, следобед над Динарските планини с развитие на купесто-дъждовна облачност. Очакваме валежи и гръмотевици. Температурите и в югозападната част ще се повишат и ще надминават 30 °С.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници