Борисов: Заради хиляда души, милион и половина няма да карат ски

Борисов: Заради хиляда души, милион и половина няма да карат ски
„Орлов мост" ни победи", обясни Борисов и допълни, че с рестрикциите, които вече са приети, нищо ново не очаква скиорите този сезон на Витоша. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заради хиляда души милион и половина няма да карат ски, заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпроса защо няма да има промяна в ски сезона на Витоша спрямо миналата година.

В ефира на Дарик радио министър-председателят хвърли вината за така стеклите се обстоятелства върху протестиращите срещу Закона за горите, наричайки ги иронично „много развито гражданско общество".

„Орлов мост" ни победи", обясни Борисов и допълни, че с рестрикциите, които вече са приети, нищо ново не очаква скиорите този сезон на Витоша.

„Витоша щеше да има хубава спортна база и хората щяха за 20 мин. да отидат, да карат ски и да се приберат. Ако гражданското общество е това – да блокираш „Орлов мост", за да не се случи даден проект, ние сме много, много развито гражданско общество", посочи премиерът.

По въпроса дали би трябвало да има референдум в случая, Борисов беше категоричен, че референдумът се прави само по определени теми.

За всичко друго имало Министерски съвет и кметове, които все пак били избрани от хората.

В началото на лятото стотици протестиращи блокираха „Орлов мост", обявявайки се срещу Закона за горите. По това време парламентът беше разрешил строежа на ски съоръжения.

Заради протестите обаче президентът Росен Плевнелиев наложи вето на закона, което на по-късен етап беше уважено в парламента.

#Бойко Борисов #премиер #ски #Витоша #министър-председател #Закона за горите #Росен Плевнелиев #вето #президент #Орлов мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"