Диана Ковачева работи край портрета на Борисов в репортаж на ARD

Диана Ковачева работи край  портрета на Борисов в репортаж на ARD
Правосъдният министър Диана Ковачева работи под зоркия поглед на премиера Бойко Борисов, който я наблюдава от календар на бюрото й. Снимка: кадър ARD
A A+ A++ A

Правосъдният министър Диана Ковачева работи под зоркия поглед на премиера Бойко Борисов, който я наблюдава от календар на бюрото й.

Върху тази подробност акцентира германската телевизия ARD във видео за правосъдния министър, което започва именно с този кадър.

„ARD посвети кратък репортаж от работния ден на правосъдния министър Диана Ковачева," съобщиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Близо 5-минутното видео показва кадри от кабинета на Диана Ковачева - вижда се как тя преглежда и подписва документи на бюрото си, после говори по телефона, предаде „Медиапул".

След това правосъдният министър е заснета на заседание на Министерски съвет, където премиерът Бойко Борисов разказва пред немските журналисти как я е поканил да заеме този пост.

„Не познавах Диана Ковачева лично, а само от обществената й дейност в „Трансперънси интернешнъл", която намирах за инстересна. Поканих я на разговор и й казах: „Искам 100% прозрачност в съдебната система, реформа и не познавам никой друг, който би могъл да я проведе по-добре от теб, така че обществеността и организациите да са доволни," спомня си премиерът.

Репортажът на германската телевизия представя правосъдния министър като борец срещу корупцията, на фона на кадри от операции на ГДБОП срещу организираната престъпност.

В репортажа се показва и част от личния живот на Диана Ковачева - как се разхожда в парка със сина си и кучето си - Карла дел Понте, кръстено на прокурорката от трибунала в Хага.

#ARD #Диана Ковачева #министър на правосъдието #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници