Митов: Има сили, които действат срещу редовен кабинет и съдебна реформа

Митов: Има сили, които действат срещу редовен кабинет и съдебна реформа

ФБ/Даниел Митов

A A+ A++ A

"В момента, в който тръгне разговор и има шанс да стане правосъдна реформа, когато се приемат текстове какво да е мнозинството или за промени в конституцията, тогава се задействат сили, които да попречат на тях", заяви в "Лице в лице" депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

Относно убийството на Красимир Каменов-Къро и жена му, Митов заяви, че такива неща "не бива да се позволяват по никакъв начин".

"Това за мен също е свързано по някакъв начин с този момент, не мога да ви кажа кои са кръговете, които не искат да има кабинет, мога да предположа, но мога да сбъркам, не бива да се въвличат хора без вина, но на президента Радев много му се управлява, личи си", коментира още той, цитиран от "24 часа".

"Има фактори, които обслужват идеята, че редовен кабинет не може да се случи. Едно е забавянето на мандата, второ – Радостин Василев от ПП обявява, че ще се отцепи от ПП, вървят слухове из кулоарите за записи, които има той, това е част от тази динамика, която цели разклащане на политическата среда. Викането на Борисов за казуси, които са изчистени, които трябва да бъдат изхвърлени в кошчето, а не да бъдат претопляни", категоричен е депутата.

"Да се пречи за съставянето на кабинет, да се блокират приемането на текстовете за правосъдната реформа, аз просто виждам, че прекалено много станаха действията в посока на това да се дестабилизира средата, а аз не виждам друг бенефициент освен Радев, който от много време управлява със служебен кабинет", подчерта още Митов, като допълни, че "той ще си прецени кога ще даде мандата, аз съвети няма да давам, вече има преговори, но са сложни, нека не спекулираме".

Спрямо съдебната реформа Митов заяви, че "част от хората, участвали в приемането на конституцията, си дават сметка, че тогава не са измислили как тя да работи правилно". "Този разговор за задълбочена реформа трябва да се води с хора, които да обяснят какво не е работило и как да се преформатира, а не прокуратурата да държи дела на трупчета, след което когато има нужда определени среди или интереси да повлияят върху политически решения, да си осмислят поведението", каза още депутата от ГЕРБ, като посочи, че "те опитаха да ударят ГЕРБ, да си го признаем, днес се иска имунитета на Добрев, Борисов на два разпита".

Относно кабинета Денков-Габриел, Митов заяви, че "първоначалната идеята за съвместното правителство беше за експертно, обаче се оказва, че ПП искат да им се гласува кабинет с тежки политически фигури – Асен Василев, Даниел Лорер, Владислав Рибарски".

"Не знам кои са промените по списъка, ние сме дали пълномощие на г-жа Габриел да преговаря", обясни още Митов, като допълни, че "не съм навътре в преговорите, г-жа Габриел – там е тежестта".

"Хубаво е при такива преговори да се говори по-малко за конкретни имена и кой какво иска, какво е взел или дал, предизвикват се емоции, които не са полезни по време на преговорите", заяви още депутата, като подчерта, че " г-н Денков и г-жа Габриел са балансирани хора, които ще могат да намерят баланс в тези преговори".

"Извървяли сме прекалено голям път, че да се отказваме, пред България има големи предизвикателства, задачи, които се нуждаят от кабинет – Шенген, бюджет, Еврозона", каза още Митов и допълни, че "ние като отговорни хора направихме много компромиси, което трябва да се отчита, но очакваме реципрочност".

#Даниел Митов - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници