Детски спортен празник “Здравото дете e активно и щастливо дете''

Детски спортен празник “Здравото дете e активно и щастливо дете''

“Здравото дете e активно и щастливо дете'' 2023г.

A A+ A++ A

Детски спортен празник -,,Здравото дете e активно и щастливо дете'' - под мотото ,,Да върнем децата към спорта'' 2023г. ЦСКА и Левски се прегърнаха!

Когато става въпрос да върнем децата към спорта, големите имена Тити Папазов и Валентин Михов, от върли противникови отбори, вървят ръка за ръка!

За поредна година се проведе детски спортен празник "Здравото дете e активно и щастливо дете'', под мотото -,,Да върнем децата към спорта''. Основния стремеж на събитието беше да насърчи децата към системни спортни занимания и повишаване на спортната им култура. За целта бяха представени активности като гимнастика, спортни танци, народни танци, йога, спортни игри и турнир по футбол за деца от 3 до 12 годишна възраст.

Състезателния хъс и демонстрацията на придобитите умения на децата беше наблюдаван от много гости, в това число и популярни спортни дейци, които подбудиха ентусиазма, както на родителите, така и на състезателите. Бившият президент на Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига Валентин Михов, подкрепи децата, като изказа готовност да ги следва и мотивира във всяко едно тяхно спортно начинание, а най-успешният треньор по баскетбол у нас -Тити Папазов - вдъхнови родителите с думите, че дисциплината, която създават треньорите с децата е градивна не само във всеки един спорт, а и в къщи и училище.

Певицата Мариета Петракиева пък приповдигна настроението на всички деца с изпълнение на живо! Празникът се проведе в Национална Спортна Академия (НСА) на 14, 20 и 21 май. На първо място за 1 и 2 клас и за 3 и 4 клас станаха отборите по футбол на 98 НУ "СВ СВ КИРИЛ И МЕТОДИЙ".

Тази година организирането на събитието се проведе със съдействието на: Министерство на Физическото Възпитание и Спорта, Българска Федерация Спорт за Всички, Боровец - Ден и Нощ - Вафли и Бисквити, Карамелени и медени вафли ''Нелис'', Езиков център ''Бизи'', ХИТ Макс- Хипермаркет, Детски центрове Capella Play и Приключенски парк "КОКОЛАНДИЯ".

#"Здравото дете e активно и щастливо дете'' 2023г.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници