Президентът Радев каза кога ГЕРБ-СДС му връща мандата

Президентът Радев каза кога ГЕРБ-СДС му връща мандата

Президентство

A A+ A++ A

Президентът Румен Радев обяви кога в понеделник ГЕРБ-СДС му връщат първия мандат. Той заяви, че това ще се случи в 15 часа. Отказа да коментира друго по политически актуални теми.

„Не искам да разваляме празника на децата с политическа изявления. От понеделник се връщаме. Трябва да има устойчива политика, трябва да има ясни принципи, представи например“, каза лаконично президентът пред bTV.

Понеделник е крайният срок, в който кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел трябва да отиде в президентството с изпълнен мандат - папка с имена на министри в правителството.

От ИТН обявиха, че ще подкрепят правителство от експерти. Направи го лидерът Слави Трифонов с видеопост във фейсбук. Лидерът на ИТН не назова, че има предвид нейния мандат, но се подразбира, че ГЕРБ ще може да разчита на 11-те гласа на неговите депутати за подкрепа на кабинет на малцинството.

ДПС също обявиха подкрепата си за първия мандат.

"Да, естествено", отговори Мустафа Карадайъ в кулоарите на въпрос дали ще подкрепят първия мандат.

В петък кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел проведе тройна среща за подкрепа за правителство между ГЕРБ, ДПС и ИТН, напомня "24 часа".

# Румен Радев #мандат #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници