„Санди" предизвика разлив на хиляди литри гориво в морето

„Санди" предизвика разлив на хиляди литри гориво в морето
Близо 38% от нюйоркските бензиностанции останаха затворени или без гориво след преминаването на разрушителния ураган. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ураганът „Санди” предизвика разлив на десетки хиляди литри гориво в морето след нанесени щети на намиращите се по крайбрежието рафинерии, съобщи американската брегова охрана.

В рафинерията „Филипс 66" в Ню Джърси е установен разлив на 29 140 л. гориво, се казва в комюнике, като се посочва, че бреговата охрана следи за усилията на рафинерията да почисти разлив, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Рафинерията, която е с капацитет 238 000 барела дневно и е една от най-големите в района, остава затворена до второ нареждане, заради операциите по почистване на петното и отстраняване на щетите след урагана.

Друга рафинерия, собственост на компанията „Мотива", която е дъщерна фирма на английско-холандската „Шел" също има разлив на гориво.

Петролни продукти и вода се изпомпват със специални камиони-помпи, се казва в комюнике, като се отбелязва, че до неделя са изпомпени около 1.7 млн. литра от тази смес от петрол и вода.

В четвъртък тв каналът Си Ен Ен съобщи, че около 1.1 млн. литра дизелово гориво от тази рафинерия са се излели край Ню Йорк след преминаването на урагана „Санди", който предизвика пробиване на резервоар.

Изтичане има от терминал на компанията „Киндер Морган" в Пърт Ембой на крайбрежието в Ню Джърси. Около 2.9 млн. литра смес от вода и петрол са изпомпени.

#Санди #ураган #гориво #разлив #Ню Джърси #Мотива #Шел #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници