Див екшън в село Брягово! Пишман търговец отвори сергия с турски стоки вкъщи, посрещна инспектори с брадва

Див екшън в село Брягово! Пишман търговец отвори сергия с турски стоки вкъщи, посрещна инспектори с брадва
A A+ A++ A

Амбулантен търговец, който си отворил незаконно магазин в двора си в хасковското село Брягово, нападна с брадва полицаи и инспекторки от Българската агенция за безопасност на храните.

Сюжет от малко населено място, който се превърна в екшън, можеше да стане драма, коментира водещият на „Тази сутрин“ по бТВ Златимир Йочев.

44-годишният мъж е заплашил с брадва полицаи и инспектори от Агенцията по храните, които влизат, за да направят проверка в дома му по сигнал, че в двора му има незаконен хранителен магазин. Там се продавали хранителни продукти.

Сигнал, че се извършва нерегламентирана търговска дейност е подаден към Икономическа полиция, чиито служители идват на проверка в селото. След като установяват, че в къщата наистина има магазин, те се обаждат на инспекцията по безопасност на храните, които да проверят дали тези продукти имат документи за произход.

Първоначално 44-годишният мъж съдейства, но когато разбира, че проверката ще завърши с административно наказание, вади брадва и заплашва с нея служителите от БАБХ и полицаите.

След схватка той е арестуван.

„Човекът отвори магазина скоро. Той продава стоки от Турция“, разказва негова съседка.

„Кой ти търси документи? Хората нямат пари и търсят евтино“, добавя друг жител на селото.

Нападателят е обвинен за закана за убийство на двама полицейски служители. Той е в ареста за 72 часа.

„Служителките са стресирани. Успели са да запазят самообладание и да си изпълнят задълженията“, каза шефът на Областната дирекция за безопасност на храните в Хасково д-р Стойчо Курдов.

Двете служителки няколко дни няма да работят, за да се успокоят, съобщава Нова телевизия. Те обмисляли дали да подадат частни искове.

Санкцията за подобна нерегламентирана търговска дейност е от 2000 до 7000 лева.

Кметът на Брягово Делчо Литев обясни, че въпросната къща е закупена съвсем скоро. Той не е знаел, че се извършва търговска дейност там.

#екшън #брадва #село Брягово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници