БСП прекратява разговорите с ГЕРБ за първия мандат за съставяне на правителство

БСП прекратява разговорите с ГЕРБ за първия мандат за съставяне на правителство

Стоп кадър/ФБ/Корнелия Нинова

A A+ A++ A

БСП прекратява разговорите с ГЕРБ за първи мандат. Нито за участие, нито за подкрепа. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Смятаме, че ГЕРБ сбъркаха концепцията за съставяне на правителство в този труден момент. Винаги сме мислили, че трябва да дадем всичко от себе си, за да има стабилно правителство и да дадем сигерност на хората. Но Борисов излезе с партиен кандидат, който има своя програма, коментира Нинова. И напомни, че очакванията й са били за среща между всички и извеждане на 5 национални и напартийни приоритета, след което да се излъчи експертно правителство.

Отидохме на срещата днес добронамерено, но какво чухме, попита Нинова.

Тя напомни, че са искали бюджет около 4,5% дефицит, за да има пари за подпомагане на хората и за социални плащания. Беше ни обещано за бюджета, но забелязахме след срещата с ИТН е направена заявка, че дефицит под 3% е възможен. Борисов действа на принципа, че който каквото иска - му го дава. Това е крайно несериозно, така не може да се прави правителство и не може да се управлява държава, отсече лидерката на БСП.

На нашето искане да не се изнасят оръжия за Украйна, БСП категорично е против, ние сме за дипломация и мир, но ни беше отговорено, че всяка партия може да си остане различна в парламента, но правителството ще прави каквото си иска. Но това правителство на чия партия е. Абсолютно задкулисие - вие ни дайте гласове да мине правителството, след това си оставайте различни, но то ще си прави каквото си иска. Ние резервна гума, резервен пръст на бутоните няма да бъдем, защото сме БСП - партия с идеология, категорична бе Нинова.

Попитахме ги имат ли намерение да прегазят конституцията и да приемат решение на парламента за ратификацията на Истанбулската конвенция. Габриел ни отговори, че някои от евродепутатите са я подкрепили - още един опит за завоалиране и измама, допълни Нинова.

Тя разказа, че са изгледали всички срещи днес внимателно, преди да се събере Изпълнителното бюро, пише "24 часа".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници