Шарено време в неделя: Слънце, облаци и малко дъжд

Шарено време в неделя: Слънце, облаци и малко дъжд

Pixabay

A A+ A++ A

През деня в неделя около обяд в масивите от Западна и Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд. Над Централна и Източна България ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността.

Максималните температури ще се понижат и ще са между 16°С и 18°С. По-топло ще остане над Източна България – до 18°С - 20°С.

Времето в София

През нощта срещу неделя облачността ще се разкъса. Ще духа слаб източен вятър.

През неделния ден ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Минималните температури ще са около 8°С, а максималните – между 17°С.

Времето в планините

Ще се задържи предимно облачно. Около обяд в масивите от Западна и Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд, над 2000-2100 метра - сняг. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 4°.

Времето по Черноморието

Ще е предимно слънчево. След обяд ще има и временни увеличения на облачността, но ще е предимно разкъсана средна и висока.

Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18°C и 19°C.

Температурата на морската вода очакваме да е около 12°-13°C. Вълнението – до 1-3 бала.

Времето на Балканите ще се задържи предимно облачно, в западните и северозападни райони от полуострова валежите ще са значителни по количества. Ще има и гръмотевици. В източните райони от полуострова ще преобладава разкъсана висока облачност. Температурите ще се повишават.

Източник: Meteo Balkana

#прогноз за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници