Облачна, но топла неделя, вечерта времето пак се разваля

Облачна, но топла неделя, вечерта времето пак се разваля

Pixabay

A A+ A++ A

През деня в неделя до обяд ще е предимно слънчево, но разваляне на времето очакваме отначало над южните райони, а до края на деня и над останалата част от страната облачността ще се увеличи. Ще започнат и валежи от дъжд над Западна България. По-значителни ще са през нощта срещу понеделник над югоизточните райони. Максималните температури ще се повишат и ще са между 10-18°С.

Времето по Черноморието

През нощта срещу неделя ще преобладава облачно и дъждовно време. Около сутрешните часове облачността ще се разкъса и ще намалява до слънчево време. През деня ще е предимно слънчево.Късно след обяд и през нощта срещу понеделник, отново ще завали дъжд. Ще духа слаб до умерен западен вятър.

Максимални температури: 15-16°С.

Температурата на морската вода е 17°-19°С.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Времето в София

През нощта срещу неделя над Софийското поле облачността ще се разкъса и ще намалее до ясно време. Минималните температури ще се понижат и ще са между 2-3°С. Сутрин ще има условия и за намалена видимост. През деня ще е предимно слънчево. След обяд ще започне и увеличение на облачността. Привечер ще започнат и валежи от дъжд. Ще духа умерен западен вятър.

През деня термометърът ще показва стойности - до 11-12°С.

Времето по планините

Ще преобладава разкъсана облачност, която след обяд ще се увеличава. Ще започнат и валежи от дъжд, като над 1500 метра надморска височина ще са и от сняг. Ще духа силен вятър от запад-югозапад, но с тенденция да стихне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°С, на 2000 метра - около 0°.

Времето на Балканите

През следващите 48 часа полуострова ще попада под влиянието на серия от средиземноморски циклони и времето ще е променливо.

Можете да намерите детайлна прогноза по градове в сайта: https://www.meteobalkans.com/

#прогноз за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници